Изпълнителна агенция Борба с градушките“ е обработвала облаците над община Дулово,

...
Изпълнителна агенция Борба с градушките“ е обработвала облаците над община Дулово,
Коментари Харесай

Агенцията за борба с градушките: Обработен е районът над Дулово, изстреляни са 600 ракети в страната

Изпълнителна агенция „ Борба с градушките “ е обработвала облаците над община Дулово, което е понижило вредите от падналата градушка на 6-ти август. По данни на организацията, противоградовата отбрана е почнала в 9:50 часа и е траяла до 15 часа, като са изстреляни 54 палки и 288 пиропатрона.
Прочетете още

 

Значително е понижен размерът на ледените зърна, а продължителността на дъжда и вредите са лимитирани, показват оттова. Поради нахлуване на облака в методите за политане и кацане на летище Варна работата по култивиране на облака е прекъсната, което е довело до формиране на нов лед в него и градушка в обособени региони на община Дулово.   

Освен отбраната със самолетен прийом, в неделя са изстреляни и 659 противоградови ракети, от които максимален брой са за отбрана на земеделските земи в областите Пловдив, Стара Загора, Сливен и Хасково.

Активният сезон за противоградова отбрана със самолетен прийом влезе в действие от 05 август и обгръща аграрни територии, с приблизителна повърхност от 30 млн. дка, в Северна централна и Североизточна България. За осъществяването на активността се употребяват 3 самолета. Самолетите са оборудвани със система за запалване на палки, като оптималният брой на палките е 72 на всеки аероплан. Допълнително самолетите са оборудвани със система за изстрелване на  пиропатрони, чийто оптимален брой е 192 за всеки аероплан.

  
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР